Bond och zombies

Från Skånes Fria

Bond och zombies. Nyckelorden i det Malmöska filmlivet just nu. Vid första anblicken kanske de inte verkar ha så mycket gemensamt. Men båda har djupa historiska rötter. De har förnyats och re-animerats gång efter annan.

För många filmintresserade är den senaste bondfilmen Skyfall den hetaste titeln just nu. Inte bara för att bondskurken Raol Silva spelas av den briljanta skådespelaren Javier Bardem (som tidigare arbetat tillsammans med bröderna Cohen, Alejandro González Iñárritu och Milos Forman), Bond av den bäste skådisen sedan Sean Connery, Daniel Craig, och förstås M, the one and only Judy Dench.

Dessutom har filmen regisserats av Sam Mendez, erkänd som en av Hollywoods mest intressanta namn med titlar som Revolutionary Road och Flyga drake bakom sig. Tillsammans tar de sig an ett projekt som återföddes med Martin Campbells nyskapande ”Casino Royal” (2006). Det kan bara bli intressant.

Å andra sidan har nu en ny säsong av ”Walking Dead” fått premiär på Kanal 11. Samtidigt som Malmöförlaget Apart ger ut de grafiska romanerna, som är bättre än teveserien, i översättning. Dessutom har de satsat på en annan modern klassiker, ”Game of Thrones”; teveserien som är bättre än romanerna, i den grafiska romanens tecknade form, som de nu lanserar i översättning.

Men ännu flera zombies är på gång. Särskilt årets skönaste zombiefilm, Matthias Hoenes ”Zombies vs Cockneys”, om gänget som ska råna en bnak för att hindra att äldrehemmet i East end yuppiefieras, genom att köpa det till de där bosatta pensionärerna. Men allt går inte som de tänkt sig. Under bankrånet uppstår en gisslansituation. Och då rånarna väl kommer ut har större delen av London övertagits av zombies. Återstår bara en sak. De gör gemensam sak med äldrehemmets pensionärer i en massaker på zombier.

Annonser

Om kritiskafilmstudier

administratör
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s