Zombies. De levande döda lever

Någon annan slutsats går inte att dra. Helt klart kokar landet av zombieintresse just nu. På teve kommer snart den färska zombiekomedien Zombieland. Pilotavsnittet har redan visats i amerikansk teve, och den inleds med den mest dramatiska scen som någonsin öppnat en teveserie.

Samtidigt väntar alla på att den nya filmen Warm Bodies ska gå upp på biograferna. Malmöförlaget Apart släpper i dagarna volym 7 i den mycket framgångsrika grafiska zombieromanen The Walking Dead, bland mycket annat. Det har gått så långt att folk förbereder sig på världens undergång.

Härom dagen gav överlevnadsexperten Herman Geijer en mycket upplysande föreläsning i konsten att överleva en zombiekatastrof, på Debaser här i Malmö.

Så nu beväpnar sig zombienördarna med kofotar (det bästa anti-zombievapnet , som bör lindas med gaffa-tejp innnan man bankar in huvudet på närmaste zombie; har flera användningområden och ersätter din schweiziska armékniv vid ett zombieutbrott, enligt Geijer). Medan vi andra på zombie-överlevnadsexpertens inrådan fyller pet-flaskor med vatten, inte främst för att överleva en belägring i våra lägenheter under sommaren; utan istället för att kyla ölen under strandbesöket. Men det ena utesluter ju inte det andra.

Annars kommer alltför asociala zombienördar få problem att överleva en zombiekatastrof. Då gäller det nämligen att vara social. Vid katastrofer i allmänhet har det visat sig att den som har ett stort kontaktnät, känner sina grannar och har många vänner har en större chans att överleva. Kanske inträffar zombiekatastrofen inte alls i sommar (kanske är det en hösthändelse?). Men då är vänner och grannar ändå lysande att ha. Man kan exempelvis ta med dem, och de kylda ölen till stranden.

Blir det å andra sidan en så rengnig sommar att man inte önskar annat än att det ska utbyta en zombie-pandemi för att bryta tristesen, så rekomenderas särskilt att se zombieklassiker som Edgar Wrights Shaun of the Dead, Jonathan Kings Black Sheep om små söta lamm som zombiefierats, eller irländska Dead Meat om köttätande zombiekossor.

Annonser

Om kritiskafilmstudier

administratör
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s